Hlavní obsah
Článek

Známý britský moderátor a novinář Piers Morgan kontaktoval policii poté, co minulý týden na sociální síti obdržel výhrůžku smrtí. Policie rodině následně do domu nainstalovala alarm pro okamžité přivolání pomoci.

Zpráva, kterou Morgan dostal, zněla: „Piersi Morgane, jsi vybrán, voláš policii, ale žádná technologie nebo ochrana nás nezastaví se k tobě dostat, tohle není výhružka, Piersi, tohle je slib, budeš zabit“. Následoval vzkaz pro moderátorova syna Spencera a manželku, novinářku Celii Walden.

O potížích, kterým rodina čelí, se Morganova žena rozepsala ve sloupku pro Telegraph. Mimo jiné v něm uvedla, že je „rozzuřená“ z představy, že by se měla ohlížet pokaždé, když vyrazí ven. V textu novinářka volala také po ukončení anonymity na sociálních sítích a možnosti snáz vypátrat IP adresu osoby, která zprávy posílá.

„Nahlásil jsem to policii a jsem zvědavý na výsledky. Také bych rád slyšel, jaké kroky učiní Instagram a Facebook, aby identifikovaly osobu, která na jejich platformě píše výhrůžky smrtí a teď už má smazaný účet,“ uvedl Morgan.

Piers Morgan, známý především z pořadu Good Morning Britain, se nebojí kontroverzních komentářů, jak v médiích, tak sociálních sítích. Kritiku si vyloužil například poté, co se kvůli nosítku na dítě veřejně vysmál Danielu Craigovi. Ke snímku Craiga s dítětem přidal hashtag „zženštilý Bond“. Následovala lavina podpory pro herce od mužů po celém světě.

Reklama

Další články

Načítám