Hlavní obsah
Článek

Ruská instagramová hvězda a modelka Alesya Kafelnikova (22) sklidila kritiku poté, co se na sociální síti objevily záběry, na nichž na Bali nahá pózuje na slonovi. Popisek k nim byl: Přirozená atmosféra.

Video, na kterém mladá Ruska pózuje na slonovi

Mezi kritiky byla i charitativní organizace Save the Asian Elephants. „Další tragická bagatelizace majestátních asijských slonů, kteří bojují o svou existenci proti brutálnímu zneužívání v cestovním ruchu a pro zábavu lidí,“ uvedl mluvčí organizace pro britský The Sun. Další lidé psali o penězích, které zastiňují vše ostatní.

Kafelnikova následně odpověděla dlouhým postem, který doprovázel fotku, na níž dvaadvacetiletá influencerka slonovi čistí nohy.

„Pokud to někdo neví, roky se věnuji charitě a jeden z posledních příspěvků šel na podporu zvířat a lidí z vesnice, kde byla pořízená tato fotka. Je škoda, že to lidé vidí jako vulgární, a ne jako krásu a lásku k přírodě. Miluji zvířata! Miluji slony! A velmi miluji Bali!“ napsala.

„Šlo o soukromé focení, v žádném případě nebylo záměrem se dotknout citů místních. Milujeme balijskou kulturu a respektujeme indonéská pravidla. Mrzí mě, pokud v tom vidíte něco jiného,“ omlouvala se s tím, že záměrem fotek bylo naopak ukázat „lásku a respekt ke zvířatům a slonům obzvlášť“.

Reklama

Další články

Načítám