Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O svém otci, slavném a velmi kontroverzním režisérovi a herci známém z filmů jako Skalpel, prosím, Dobří holubi se vracejí či Vlčí bouda Miroslavu Macháčkovi, vydala před lety herečka Kateřina Macháčková knihu vzpomínek. Právě dnes je to 30 let od jeho smrti a už předem jsme měli možnost si s Kateřinou popovídat a na jejího tátu zavzpomínat.

Sama má na otce zláštní vzpomínky. "Osobně jsme spolu žili krátce. Když mi bylo pět let, naši se rozvedli. Pak jsme se potkali náhodně někde na Václaváku, když mi bylo třináct, jela jsem s ním k babičce do Kytlice, ale byla jsem tak nesnesitelná, že pak už se mi vyhýbal," vyprávěla Super.cz.

"Když jsem pak byla v 1. ročníku na DAMU, tak mě k němu strčili spolužáci, když jsme ho viděli u divadla DISk v Karlově ulici. Tehdy mi dal svůj telefon a řekl: Káťo, zavolej mi někdy. Od té doby jsme se pravidelně vídali, chodila jsem na jeho představení, on k nám na jídlo, byl první v porodnici, když se mi narodil syn," pokračovala a další její postřehy ke vztahu s otcem můžete shlédnout v našem videu.

Protože příští rok zároveň uplyne 100 let od Macháčkova narození, připravuje jeho dcera další knihu. "Našla jsem další sešit jeho Zápisků z blázince, které jsem v roce 1995 vydávala. Ráda bych to nějakým způsobem zpracovala a přidala bych nějakou zajímavou korespondenci, která byla velmi rozsáhlá od žádosti o telefonní linku až po milostné dopisy," plánuje.

"Pro mě je velmi bolestné to číst. Byl to člověk, který měl velké problémy sám se sebou. Jediné osvobození pro něj byla tvorba, ve které se realizoval. Ale vztahy, kontakty s lidmi, ve všem měl nějaký problém," svěřila. "Kdyby viděl, v jakém stavu je divadlo teď, je možná dobré, že se toho nedožil," míní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám