Hlavní obsah
Článek

Syna Josefa přivedla Vendula Pizingerová (52) na svět loni v říjnu mezi první a druhou vlnou koronavirové pandemie. V tomto zvláštním bezčasí nachází prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje i určitá pozitiva.

„Všechny ženy na mateřské vyhrály. Můžete se soustředit na miminko,“ řekla Super.cz Vendula a podívala se na otázku ještě z jiného úhlu: „Zároveň je skvělé, že toto období můžu prožívat jinak než moje vrstevnice. Lidé trpí tím, že jsou zavřené restaurace, je omezené cestování. Když máte miminko, tak člověka nic netrápí. Nemusím prostě žárlit na ostatní, že někde jsou.“

Vendula tráví většinu času doma s čtyřměsíčním synem Josífkem a doma je také starší patnáctiletý syn Jakub, který má distanční výuku. Nedochází někdy k ponorkové nemoci? „Přiznám se, že někdy s miminkem v ruce vyběhnu schody nahoru a zkontroluju, jestli je Kuba určitě na distanční výuce. Některé momenty jsou vyhrocenější, ale jinak to jde. Na ten režim jsem si zvykla. Já jsem přizpůsobivá,“ usmívá se Vendula Pizingerová, která s humorem dodává, že domácnost u nich řídí manžel Josef.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám