Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Andrej Hryc (†71), kterého znají například diváci Ulice, po velkém boji podlehl akutní leukemii. Jeho milovaná dcera Wanda Adamik Hrycová mu vypravuje poslední rozloučení, které se bude konat v těžké době covidové. Hrycová popsala poslední chvilky s tatínkem, který dle jejích slov odešel obklopen nejbližší rodinou.

„Vypadal úplně klidně, poslední hodiny se nestresoval a nemám ani pocit, že by se bál. To mě těší ze všeho nejvíc, že měl klidný odchod. Byla jsem u něho, dlouho jsme si povídali a postupně odcházel. Nejprve mu odešlo vědomí a potom dech a srdce, zpomalovalo se, až zastavilo,“ řekla webu Nový Čas Wanda.

Poslední rozloučení s Andrejem Hrycem se koná v úterý ve 13.15 v bratislavském krematoriu. Kvůli koronavirovým opatřením smí dovnitř jen šest lidí. Venku je ale počet lidí s rozestupy neomezený a hercova dcera zve všechny, kdo měli tatínka rádi, aby se s ním přišli rozloučit.

Hrycová i její maminka jsou momentálně v karanténě kvůli koronaviru, a tak jim s vypravením pohřbu pomáhá Hrycova sestra Bohdana, která bratrovi darovala i kostní dřeň.

„Zatím vím, že bude církevní obřad. Otec byl pravoslavný, já jsem římská katolička stejně jako máma. Vzhledem k tomu, že má naše rodina vztah k jednomu římskokatolickému knězi, který mě oddával a křtil mého syna, tak jsme se rozhodli pro římskokatolický obřad,“ dodala producentka s tím, že je lepší, když obřad povede muž, který měl k rodině blízko, bez ohledu na vyznání.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám