Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Salma Hayek (57) proslula jako herečka už v 80. letech v rodném Mexiku, když ovšem později přesídlila do Kalifornie, aby dobyla Hollywood, neměla to vůbec lehké.

„Ze všeho nejdřív mi říkali, že nemám v Hollywoodu šanci. V té době bylo pro Mexičanku nemožné dostat hlavní roli,“ nechala se slyšet během rozhovoru v rámci proma nového snímku Bliss.

„Pak mi říkali, že si po třicítce ani neškrtnu, protože v té době herečky toho věku už nepůsobily,“ doplnila s tím, že si rychle uvědomila, že šlo jenom o předsudky.

„Nebyla to pravda,“ dodala Salma, pro kterou jsou dnes hlavní role spíš normální než výjimečné.

Nelze nepřipomenout její fantastický výkon v dramatu Frida, který jí zajistil v roce 2003 nominaci na Oscara, nebo opěvovanou roli ve filmu Večeře s Beatriz (2018).

„Jsem na to velmi pyšná. Mám vždycky chuť to vykřičet do celého světa, protože mi tvrdili, že je něco takového nemožné a já tomu skoro věřila. Ale musela jsem bojovat. A bojovala jsem tvrdě. A chci, aby si to i ostatní ženy uvědomily,“ uvedla ke svým úspěchům.

Hayek poprvé zaujala americké diváky díky malé roli tanečnice v Od soumraku do úsvitu (1996). Následovaly snímky Jen blázni spěchají (1997), Rozchod (1997) nebo Klub 54 (1998). Zlom v kariéře přišel ale až o čtyři roky později, právě s filmem Frida.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám