Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V úctyhodném věku 91 let zemřel kanadský herec Christopher Plummer. Držitel Oscara za roli ve snímku Začátky naposledy vydechl ve svém domě v Connecticutu obklopen rodinou. Jeho manželka, se kterou strávil krásných 53 let, byla po jeho bohu až do poslední chvíle.

Jeho manažer a dlouholetý přítel Lou Pitt k jeho odchodu napsal: „Chris byl neuvěřitelný muž, který byl milován a respektován za svou profesionalitu a elegantní chování hodné starším dobám. Měl úžasný smysl pro humor a skvělou melodii slov. Byl národním bohatstvím a plně si vychutnával své kanadské kořeny. Prostřednictvím svého umění a lidskosti zasáhl naše srdce a jeho legendární život se dotkne i budoucích generací. Budeš tu navždy s námi.“

Plummer strávil na jevišti a plátně 75 let a objevil se ve více než 100 filmech. Nejvíce známý je za roli kapitána von Trappa ve filmu Za zvuků hudby. Sošku Oscara ovšem získal až v roce 2012 za roli ve snímku Začátky.

Z dlouhého výčtu jeho filmů můžeme vyzdvihnout jeho role ve snímcích jako Pád říše římské, Bitva o Británii, Waterloo, Tichý společník, Dvanáct Opic, Insider: Muž, který věděl příliš mnoho, Alexander Veliký nebo Čistá duše.

Christopher byl za svůj život třikrát ženatý. S herečkou Tammy Grimes má dceru Amandu, která se také proslavila jako herečka. S novinářkou Patriciou Lewis byl ve svazku pouhých 6 let a od roku 1970 byl v manželství s herečkou Elaine Taylor. Celkově spolu byli 53 let.

Reklama

Další články

Načítám