Hlavní obsah
Článek

„Omlouvám se, že jsem tak zarostlý, ale budu lovcem,“ smál se charismatický sympaťák, když si při focení prohrábnul vousy. Václava Vašáka (45) teď vídají diváci v novém seriálu Anatomie života. Má v něm roli zazobaného zubaře, manžela zdravotní sestry Jany, kterou představuje Ester Geislerová (36).

Poslední lednový víkend trávil od brzkého rána do noci natáčením reklamního firemního klipu v lesích na Děčínsku. Dokonce s neobvyklou „partnerkou“ – ochočenou liškou. Jinak ale s pěti kolegy zkouší v Divadle Na zábradlí, kde je od roku 2015 v angažmá, zajímavou věc. Neobvyklý divadelní formát, tzv. audiowalk, při kterém se diváci vydají z Anenského náměstí ven do ulic.

Představení „Kleopatra. Profil panovnice“ začne v divadelních prostorách s omezeným počtem diváků a bude pokračovat jako procházka s průvodcem se sluchátky na uších. Posluchači absolvují zhruba kilometrovou trasu v centru Prahy, kde na jednotlivých zastávkách zhlédnou ukázky představení. „Půjde jen o minimalistické akce. Vystoupíme v civilním oblečení, abychom zapadli mezi normální chodce,“ vysvětluje Václav Vašák.

Když zkoušeli nahrávky, také vyšli z divadla se sluchátky. „Šlo o zvláštní záležitost, protože město si žije svým životem. Všichni se otáčeli, co tam dělá skupina několika lidí, bylo jim jasné, že nejde o turisty.“

Hru, v níž ztvární Marca Antonia, připravuje tvůrčí skupina, která si říká 8lidí. „Je to fakt vtipný, herců je na jevišti šest a režíruje nás osm umělců. Premiéra měla být koncem února, teď se prozatím odsouvá na 19. března.“

Herec, známý široké veřejnosti z několika reklam, se původně vyučil ve čtyřletém maturitním oboru mechanik seřizovač. I proto se v rámci jarní koronavirové pandemie pustil do výroby hmyzích hotelů. „To mě hodně bavilo! Pár jsem jich udělal pro kamarády. Šlo o příjemné zpestření, když se v divadle nezkoušelo,“ předvedl na závěr Super.cz své designové zahradní doplňky.

Další články

Načítám