Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ted Bundy se narodil v roce 1946 jako Theodore Robert Cowell svobodné matce Eleanor Louise Cowell. Aby se rodina vyhnula skandálu, rozhodla, že chlapce budou vychovávat prarodiče. Nejen okolí a přátelé, ale i Ted vyrostl v domnění, že jeho prarodiče jsou rodiči a matka starší sestrou. Pravdu se dozvěděl až jako dospělý.

Po studiu na střední škole Bundy vystřídal několik univerzit, studoval psychologii či práva, ta však nedokončil. Školu přestal navštěvovat začátkem roku 1974, v době, kdy se v jeho okolí začaly ztrácet mladé studentky.

Není jasné, kdy Bundy vraždil poprvé, různým lidem vyprávěl různé historky. První zločin, který s ním spojují, se však stal právě v roce 1974 ve Washingtonu. Během svého vražedného běsnění připravil v letech 1974 - 1978 o život minimálně třicet dívek a žen. Nejspíš jich ale bylo víc.

Oběti unášel, mlátil, škrtil a znásilňoval, a to i posmrtně. Na rozkládající se těla se poté chodil dívat, některým obětem odřízl hlavu a vzal si ji domů.

Než jej dostihla spravedlnost, z vězení dvakrát utekl. Ve dvou oddělených procesech byl Bundy na Floridě odsouzen k trojnásobnému trestu smrti. Rozsudek byl vykonán na elektrickém křesle 24. ledna 1989.

Autorka jeho životopisu Ann Rule, která s ním také pracovala, jej popsala jako „sadistického sociopata, kterému dělala potěšení bolest druhých a kontrola nad oběťmi do doby smrti i po ní“.

Reklama

Další články

Načítám