Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ladislav Štaidl (†75), který zemřel o víkendu, kdy bohužel podlehl následkům koronaviru, patřil v minulosti k velkým parťákům Karla Gotta (†80). Ještě s bratrem Jiřím Štaidlem (†30) tvořili nerozlučnou trojici, která si rozuměla nejen po hudební stránce. Pojilo je také velké přátelství.

Jiří Štaidl psal hity pro Karla Gotta, se kterým se roku 1962 seznámil v Divadle Semafor, kde hrál se svým o dva roky mladším bratrem Ladislavem. Nedlouho nato bratři Štaidlové a Karel Gott založili hudební seskupení Apollo.

Společně vyrazili i na půlroční angažmá do Las Vegas (1967). Jiří Štaidl byl velmi talentovaný, ale jeho slibně rozjetou hudební kariéru utnula tragická autonehoda.

Jeho bratr Ladislav Štaidl nadále spolupracoval s Karlem Gottem, vedl Orchestr Ladislava Štaidla, který Karla Gotta doprovázel. Pro mnohonásobného Slavíka složil bezpočet hitů jako například Kávu si osladím, Dám dělovou ránu či Odnauč se říkat ne. Teď už si společně s Gottem i bratrem Jiřím notují v hudebním nebi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám