Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V 71 letech zemřel slovenský herec a producent Andrej Hryc. Dlouhodobě bojoval s leukémií, podstupoval léčbu, absolvoval i transplantaci kostní dřeně. S nemocí se pral jako lev, bohužel svůj boj však prohrál. O jeho skonu informovala dcera Wanda.

„Dnes ve 3:13 hodin mě opustil nejdůležitější muž mého života… poslední hodiny jsem ho držela pevně za ruku. Poslední slova, která jsem mu řekla, byla ‚miluju tě‘ a poslední slova, která on řekl, byla ‚také tě moc miluju,“ napsala v neděli k dojemné fotografii, na níž drží tatínka za ruku.

Od dubna loňského roku herec navštěvoval hematologickou kliniku v bratislavské Petržalce. V létě byl pak hospitalizován, po návratu domů ale doufal v lepší zítřky.

„Přátelé, zřejmě jsme vyhráli první poločas tvrdé hry. Velké díky mé sestře Bohdaně, která mi neváhala včas dát potřebnou kostní dřeň. Díky, Bohdy,“ radoval se tehdy po transplantaci kostní dřeně.

Na podzim se jeho stav bohužel zhoršil, zhubl, prodělal zápal plic a sužovaly ho také problémy se zrakem. Tehdy byl se svou diagnózou smířený. „Prožil jsem nádherný život, dělal práci, kterou jsem měl velmi rád. Vychoval jsem dvě nádherné děti, velmi šikovné, procestoval celý svět a žil jsem plnohodnotný život. Každému svítí svíčka, a ta jednou každému zhasne, nikdo není nesmrtelný,“ nechal se slyšet v rozhovoru Rádia Slovensko.

Diváci u nás mohou Hryce znát z filmů Tisícročná včela, Bathory, Příběh kmotra, Hodinový manžel nebo Kamarád do deště 2. Objevil se také v seriálech Dobrodružství kriminalistiky, Ulice nebo Černí baroni.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám