Hlavní obsah
Článek

Cutomu Mijazaki se narodil v roce 1962 v Tokiu, na svět přišel předčasně a se vzácným defektem rukou. Končetiny měl pokroucené a nemohl ohýbat zápěstím. Kvůli tomu si z něj děti ve škole utahovaly. Okolí jej popisovalo jako tichého uzavřeného chlapce. Útěchu hledal ve filmech, anime a komiksech. Později u něj nalezli rozsáhlou sbírku pornografických a animovaných filmů a hororů plných násilí.

Mijazaki je označován jako vrah holčiček, lidský Dracula (jedné z obětí vypil krev, jedl části ostatků) nebo Otaku vrah (otaku - termín pro lidi se zájmem o manga a anime). Mezi lety 1988 a 1989 zavraždil a zohavil čtyři dívky ve věku od čtyř do sedmi let. Některé z nich posmrtně zneužil.

Děsivé dopisy pro rodiny

Oběti si vybíral náhodně a poté ve dvou případech terorizoval rodiny dopisy, ve kterých psal, co jejich dětem udělal.

Jeho první obětí byla čtyřletá Mari, kterou 22. srpna 1988 vlákal do auta a poté ji odvezl do kopců poblíž svého bydliště, kde ji uškrtil. Po čase se na místo vrátil a usekl jí ruce a nohy, které schoval u sebe doma ve skříni. Část těla a kostí poté spálil, rozdrtil a prach poslal rodině spolu s fotkami dívčina oblečení a pohlednicí, na níž stálo „Mari. Zpopelněná. Kosti. Vyšetřit. Dokázat“.

Druhou obětí byla sedmiletá Masami. I tu nalákal do auta a odjel zabít do kopců. K vraždě došlo 3. října 1988.

Třetí zavražděnou dívenkou byla čtyřletá Erika, která 12. prosince 1988 odcházela z domu kamaráda, když ji Mijazaki přiměl nasednout k němu do auta. Poté ji odvezl na parkoviště, kde ji donutil se svléknout a fotil si ji. Pak ji uškrtil. Zavražděnou dívku zabalil do prostěradla a nechal v lese. Rodině poté poslal morbidní pohlednici sestavenou z vystřižených slov „Erika. Chlad. Kašel. Krk. Klid. Smrt“.

Čtvrtou obětí se 6. června 1989 stala pětiletá Ayako. Mijazaki děvčátko přesvědčil, aby si je mohl vyfotit, než ho v autě zabil. Tělo pak odvezl k sobě domů, kde ho další dva dny zneužíval, fotil a natáčel. Když se začalo rozkládat, trup odvezl na hřbitov, hlavu do kopců v okolí. Část z rukou oběti snědl, vypil krev. Ze strachu, že budou části těla nalezené, se pro ně po čase vrátil a odvezl si je zpět domů.

Pátému pokusu zabránil otec

V červenci 1989 vrah uviděl v parku dvě malé holky, sestry, jak si hrají. Přišel za nimi a mladší začal fotit a přesvědčovat, aby se svlékla. Naštěstí včas zasáhl otec dívek, který Mijazakiho napadl a zahnal. Když se vrátil pro auto, zadržela ho policie, kterou otec dívek zavolal.

Mijazakimu byla diagnostikována porucha osobnosti, ale podle odborníků byl v době vražd příčetný a vědomý si zločinů a jejich následků. V roce 1997 byl odsouzen k trestu smrti, popraven byl o 11 let později.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám