Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nečekaný odchod Hany Maciuchová (†75) zasáhl nejen její fanoušky, ale také řadu kolegů. Smutnou pravdu o návratu nemoci věděli jen její nejbližší, a ani těm nechtěla noblesní herečka přidělávat starosti. Zákeřnou nemocí prošla už před lety, když v roce 2015 přerušila natáčení oblíbeného seriálu Ulice.

Vloni se zákeřná choroba vrátila, ale Hana Maciuchová na sobě nedávala nic znát. Ještě před pár měsíci vystupovala na jevišti ve své poslední hře Harold a Maude, ve které si s ní zahrála i kolegyně z Divadla na Vinohradech Simona Postlerová. „Věděla jsem, že se pozastavilo představení Harold a Maude kvůli nemoci. Byla to její životní role, ve které byla neskutečná. Hrály jsme tam spolu, jak se říká z oka do oka, a moc ráda na to vzpomínám,“ prozradila herečka, která s Hanou Maciuchovou byla v kontaktu na její 75. narozeniny.

Divadlo na Vinohradech má před svým vchodem pietní místo, kam lidé přinášejí svíčky a květiny.

V nemoci byla velmi statečná. Telefonovaly jsme si v den jejích narozenin. Byla v milované Olomouci. Hanička byla po telefonu vtipná, pozitivní a nedala na sobě nic znát. Byla nad věcí a vůbec mě nenapadlo, že ji slyším naposledy,“ svěřila se Super.cz Simona Postlerová, kterou nečekaná zpráva velmi zasáhla.

„Myslela jsem na ni denně. Pak jsem jí ještě několikrát psala, ale neodepisovala, říkala jsem si, že to tak občas je a člověk zprávy třeba i přehlédne. Byla to odvážná a statečná žena. V divadle jsme spolu neměly šatnu, každá jsme byla v jiné, ale povídaly jsme si přes otevřené dveře. Poté, co jsme odložili představení Harold a Maude, plánovaly jsme, že až jí bude lépe, tak si to aspoň někdy zase zahrajeme,“ dodala závěrem Postlerová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám