Hlavní obsah
Článek

Dlouho nebyl v Česku natočen film s tak hvězdným obsazením, jako má snímek Večírek. V režijním debutu Michala Suchánka si zahrají hvězdy jako Karel Roden (61), Jiří Langmajer (57), Marek Taclík (50), Matěj Dadák, Nela Boudová (56), Miroslav Vladyka nebo Marián Čekovský.

Po delší pauze stanula před kamerou také Tatiana Dyková (45). Ta se v komedii o setkání bývalých spolužáků zhostila role manželky Jiřího Langmajera. „Ti dva spolu žijí už velmi, velmi dlouho a já jako Hrdová se snažím s tím vztahem něco udělat. Jenže Hrd to cítí trochu jinak. Takže to vezme do svých rukou a to, co se děje potom, je dost napínavé,“ vysvětlila Dyková s tím, že návštěva bývalých spolužáků se zvrhne v absurdní situace.

Samotné natáčení herečka nevnímala jako práci, ale spíš to pro ni byla zábava. „Tím, že ten film režíruje Michal Suchánek a obsadil ho tak, jak ho obsadil, tak tady byla velká sháňka po obyčejných minutách klidu stráveného na takových běžných natáčeních, tak jak to normálně probíhá. Tady to v podstatě vůbec nebylo, nepřetržitě se stávaly tak neuvěřitelné věci, že pro normálního herce, potažmo člověka, tohle natáčení úplně nebylo. Ale já to měla za odměnu, mě to hrozně bavilo,“ řekla.

A proč by diváci měli tento film vidět? „Já bych se nechala zlákat tím názvem. Večírek je vždycky zábavná věc, já miluju večírky a myslím si, že nás tady v České republice a na Slovensku bude víc takových, takže budeme mít společné téma. Prostě milujeme žurovanie. Pak si myslím, že v tomhle filmu hrajou opravdu super herci. No a taky bych byla jako divák zvědavá, co napsal a narežíroval Michal Suchánek. Já ho totiž považuju za největšího pankáče českého showbyznysu, nebo jak to říct... uměleckého světa,“ uvedla Tatiana.

S účastí na večírcích má Dyková své zkušenosti. Do historie Filmového festivalu v Karlových Varech se zapsal závěr party, na které herečka s kolegy Aňou Geislerovou, Jiřím Macháčkem a dalšími skončili koupelí v říčce Teplá.

Termín premiéry ale zatím není znám, stanoven bude s ohledem na vývoj situace ohledně šíření nákazy koronavirem a s ní spojených opatření.

Reklama

Další články

Načítám