Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od kategorie osmdesát plus Martu Kubišovou (81) dělí ještě dva roky, a tak zatím musí na očkování proti nemoci covid-19 čekat. Až na ni dojde, vakcinaci neodmítne. „Určitě bych do toho šla. Byla by to pro mě notná dávka svobody,“ řekla Super.cz Kubišová.

Pravdou je, že národem milovaná umělkyně neměla ještě před několika týdny jasný názor na očkování a pochybovala. V minulosti prodělala několik zdravotních komplikací, a i nyní navštěvuje často lékaře.

K rozhodnutí ji ale přesvědčil primář kardiologie Nemocnice Na Homolce Petr Neužil, v jehož péči je paní Marta po prodělaném infarktu.

„Bála jsem se toho, ale pan profesor mě ubezpečil, že je to jediná cesta ke svobodě,“ říká Kubišová a jedním dechem dodává: „Pan profesor měl o mě strach, abych se nenakazila, ale já jsem ho uklidnila, že vážně nikam mezi lidi nechodím a riziko nákazy je malé.“

Jak Super.cz nedávno svěřila, zdržuje se Kubišová převážně doma a vychází jen v nejnutnějších případech, jako jsou lékařská ošetření. Pravidelně se vídá jen s dcerou Kateřinou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám