Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Merlin Blackmore (19), kanadský teenager, se rozhodl popsat, jaké je vyrůstat v polygamním kultu. Mladík je ze 150 sourozenců a jeho otevřený přístup mu nyní vynesl slávu na sociální síti.

S nevlastním bratrem Murraym (19) a vlastním bratrem Warrenem (21) vzali útokem Tik Tok a přiblížili sledujícím své životy. Merlin je synem Winstona Blackmora (64), který proslul tím, že má na 27 manželek. Merlinovi trvalo léta, než se odhodlal sdílet informace o kultu veřejně.

„Chtěl jsem to udělat už dávno, ale bál jsem se, že mi někdo něco udělá, když budu mluvit o způsobu, jak nás vychovali,“ sdělil sledujícím. „Měl jsem to v plánu léta, ale až teď opravdu můžu a svět se všechno dozví.“

Merlin má sedm vlastních sourozenců, s nimiž sdílí stejnou matku i otce. Ve stejný den jako on se narodili i jedna z jeho sester a bratr, jen jiným matkám.

Mezi sourozenci jsou také velké věkové rozdíly. Nejstaršímu je 44, zatímco nejmladšímu pouhý rok. Ve vazbách v rodině je navíc poměrně těžké se orientovat. Například s nevlastním bratrem Murrayem a jeho matkou sdílel Merlin celý život domácnost, protože jsou jejich matky sestrami. Blackmorovy manželky se totiž dělí do šesti skupin sester.

Například Warren chodil do třídy z 19 členy rodiny, všichni se narodili v roce 1999. „Bylo tam se mnou 5 bratrů, 4 sestry, 7 sestřenic a bratranců a 2 synovci. Chodil jsem do školy se svými synovci. Byli jsme ve stejném věku,“ upřesnil.

Kult Blackmorů si v kanadské čtvrti Bountiful vytvořil celkem nezávislou komunitu. Pěstovali si vlastní jídlo jako brambory, kukuřici nebo rajčata, aby početnou rodinu uživili.

Komunitu založil Ray Blackmore, otec Winstona, jenž se hlásil k Fundamentalistické církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů, jedné z největších mormonských organizací. Církev praktikovala polygamii, kterou však později zakázala. V roce 2002 tak byla Blackmorova rodina z církve vyloučena, protože v ní chtěla pokračovat. Blackmore založil v Bountiful vlastní komunitu.

Winston Blackmore byl v roce 2017 obviněn z množného manželství a byl odsouzen k šestiměsíčnímu domácímu vězení. Jen pro zajímavost, Warren Jeffs, vůdce Fundamentalistické církve, který má na 70 manželek, si aktuálně odpykává doživotní trest v americkém vězení za dva případy sexuálního napadení dítěte.

Reklama

Další články

Načítám