Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Módní génius Karl Lagerfeld je vnímal jako projev rezignace. Ale ať se nám to líbí, nebo ne, jsou tepláky trendem současnosti.

Proč v roce 2020 zaznamenaly teplákové soupravy velkou popularitu? Vysvětlení je nasnadě. V době koronavirové pandemie je to nejpohodlnější verze domácího oblečení. Ale nezůstáváme pouze v kategorii home office. Nošení roušek přináší určitou míru anonymity, a když nás pod ústenkou nikdo nepozná, není důvod si tuto formu pohodlného oblečení nevzít i mimo domácí prostředí.

Tepláky, které jsou označovány jako dvoudílný set oblečení z pružného materiálu, skládající se z kalhot a volného topu, nejsou už jen z nouze ctnost. Oblečení, ve kterém byste se dříve neodvážili vyrazit ani s odpadky, se i přes skřípající zuby módních kritiků stává společensky uznávaným.

Dokonce se vyprofilovaly různé druhy teplákových souprav. Klasická balónová verze s úpletovými rukávy nejčastěji v barvách cukrové vaty. Nosí se taky kousky s psychedelickými potisky, o čemž by mohla vyprávět třeba J.Lo. Celebrity si oblíbily i verze, kdy ke klasickému vršku v podobě blůzy a blejzru oblékají kalhoty právě z teplákoviny. A světe, div se, objevují se i luxusní kousky z pletenin, jako je kašmír, mohér či merino.

Je otázkou, zda by Karl Lagerfeld dnes přehodnotil svůj odmítavý postoj k tomuto pohodlnému druhu oblečení. Každopádně se ukazuje, že nejsou tepláky jako tepláky. Světové módní značky se předhánějí v tom, kdo použije pohodlnější druh měkkého přírodního materiálu, kdo přijde s lichotivějším střihem a nápaditějšími detaily.

Připravili jsme pro vás v galerii hitparádu světových celebrit, které na teplákové vlně ujíždí. Je to zároveň ukázka toho, jak může být tento druh oblečení rozdílný.

Reklama

Další články

Načítám