Hlavní obsah
Článek

Ačkoliv je prvním následníkem britského trůnu princ Charles (75), druhý v řadě William (41) se jej dříve nebo později také dočká. Někteří dokonce věří, že ho na trůn posadí hned po Alžbětě II. (†96) a prince z Walesu přeskočí. Pokud nebo až se tak stane, bude z Kate, vévodkyně z Cambridge, královna manželka. Níže se podívejte, jak se na svou budoucí roli připravuje. Průprava to totiž není lehká a vyžaduje, jak se říká, léta praxe a tvrdého odříkání.

Po korunovaci Williama čeká i Kate její vlastní korunovační obřad. Půjde ovšem o mnohem menší a komornější záležitost, jak potvrdil v minulosti listu Independent Buckinghamský palác.

Kate má už nyní k ruce královskou stylistku. Královninu garderobu má na starosti Angela Kelly. Alžběta ji ovšem Kate propůjčila. V roce 2014 jí nařídila, aby vévodkyni sestavila šatník pro její cestu po Austrálii. Kromě toho využívá Kate hlavně služeb stylistky Natashy Archer a od královny má přesné instrukce, jak se na nejrůznější akce oblékat.

Postavení při focení na balkóně má svůj přesný řád. Zatímco královna s vévodou z Edinburghu zaujímají pozice vpředu uprostřed, vedle panovnice vždy stojí Charles s Williamem, jakožto první a druhý následník trůnu, s manželkami a dětmi. Jedinou výjimkou jsou svatby, kdy zrovna sezdaný pár zaujme čestné místo uprostřed.

Obdobně je to i s příjezdy na oficiální akce, jako jsou svatby nebo například tradiční velikonoční bohoslužba. Zvyk ukládá, že královna přijíždí jako poslední. První přijíždí William s Kate a následují je Charles s vévodkyní z Cornwallu.

Kate eliminuje jakékoli veřejné projevy náklonnosti vůči Williamovi, jak jsme si mohli všimnout během jednoho z televizních vystoupení. Kromě svatebního polibku je jen zřídka uvidíte, jak se jeden druhého dotýkají. Na rozdíl například od Harryho s Meghan, kteří si věci dělají tak trochu po svém.

Jako vévodkyně má Kate na starosti nespočet patronátů, aby toho ale nebylo málo, přibyly jí v poslední době i role charitativní, které jí předala sama Alžběta II. Jako první převzala královninu roli patronky dětské charity Action for Children, stejně jako patronát nad Tenisovým klubem ve Wimbledonu nebo nad Královskou fotografickou společností.

Reklama

Další články

Načítám