Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalá televizní hlasatelka Marie Tomsová (68) se v rozhovoru pro Super.cz svěřila, jak tráví nelehkou koronavirovou dobu, a v čem pro ni byly letošní Vánoce smutné.

„Bylo to jiné než roky předchozí, byli jsme jen s jedním synem, babička nám v září zemřela, ne na covid, ale na stáří, takže chyběla u stolu. Druhý syn bydlí v Olomouci, ten nepřijel, takže jsme byli ve třech, bylo to takové komorní,“ řekla nám nestárnoucí hlasatelka.

Syny Miloše (31) a Michala (29) má již dávno dospělé, na vnoučátka ještě stále čeká. Zeptali jsme se, jestli se na roli babičky těší. „Těším se, ale ne za těchto okolností, trápí mě teď jiné povinnosti,“ přiznává.

„Maminka je po operaci krčku, zlomila si ho v červenci, operovali ji v Chrudimi a vzápětí začala karanténa, takže jsme ji viděli párkrát. Teď je přesunutá do chrudimského hospicu, což je úžasné zařízení, kde nám dovolili jí občas navštívit. Tím se maminka lepší, protože ta totální izolace pro ni nebyla dobrá. Aspoň že si můžeme několikrát denně volat,“ snaží se být pozitivní usměvavá moderátorka.

Covid se její rodině zatím úspěšně vyhýbá. „Občas je mi teda tak špatně, že si říkám, že to mám, ale díky návštěvám v hospicu jsem vždy testovaná, takže vím, že jsem zdravá,“ svěřila se Marie Tomsová.

A jak tráví volné dny? „Víceméně nijak. Chodím na procházky, na nákup, vařím, starám se o manžela a zaplaťpánbůh jednou týdně odevzdávám do Českého rozhlasu Pardubice a Hradec svoje pětiminutové povídání na dané téma. Myslela jsem si, že budu referovat o návštěvách, knížkách, vernisážích, kinech, premiérách, divadlech.... zbyly z toho v podstatě jen ty knížky a osobní zážitky,“ komentuje realitu současné doby legenda československého vysílání.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám