Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V neděli Česká televize odvysílala první ze čtyř dílů série Božena, jenž vzbudil velkou pozornost. Pořad vidělo téměř 1,6 miliónu diváků starších 15 let, což byl nejlepší nedělní výsledek. V komentářích lidé vyzdvihují celkové zpracování i výkony herců, hlavně představitelky hlavní role Anny Kameníkové (30). Úchvatná, bravurní, excelentní, nešetří chválou.

Kameníková musela projít třemi castingovými koly, než ji tvůrci filmů do role mladé spisovatelky obsadili.

„Už po tom prvním kole konkurzů bylo jasné, že není cesty zpět. Boženu Němcovou jsem nikdy nebrala jako nudnou paní z povinné četby, ale je pravda, že jsem nad jejím životem nikdy úplně nepřemýšlela. Vnímala jsem čistě jen její Babičku a dál nic moc. Byla jsem takový její chladný fanoušek,“ řekla Super.cz.

„V mnoha ohledech to byla silná obyčejná žena, která byla neobyčejná tím, v jaké době se nacházela a že měla odvahu jít proti tehdejším konvencím,“ popsala svou postavu.

V roli se Kameníková vystřídá s Annou Geislerovou, jež spisovatelku ztvární ve zralejším věku. Josefa Němce si zahrál Jan Hájek, Václava B. Nebeského Jan Nedbal.

V sérii se představí také Vladimír Javorský, Lucie Žáčková, Veronika Freimanová, Martin Myšička a další.

Líbil se vám první díl Boženy?
Ano
84,5 %
Ne
4,2 %
Neviděl(a) jsem
11,3 %
Celkem hlasovalo 32665 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám