Hlavní obsah
Článek

Pevné místo na programu České televize měl dlouhých 29 let, teď pořad Chcete mě? končí. Podle vyjádření televize se projekt ruší z programových důvodů, jako argument uvedla také to, že v současné době existují jiné efektivní způsoby pomoci opuštěným zvířatům a že televizní nabídka ztratila na efektivitě.

„Za léta, kdy byl pořad vysílán, se doba proměnila, právní prostředí a ochrana zvířat je na diametrálně jiné úrovni, zvířatům dnes velmi efektivně pomáhají nalézt nové domovy samotné útulky a spolky prostřednictvím sociálních sítí, proto samotná televizní nabídka zvířat již ztratila na své efektivitě,“ napsala Česká televize.

U diváků se ale nesetkala s pochopením. Krok kritizují a žádají vysvětlení.

„Zrovna osvěta, která by širokou veřejnost seznamovala s problematikou chovu zvířat, s právy, a především s povinnostmi chovatelů a majitelů zvířat, se správnou péčí o domácí mazlíčky, s problematikou ochrany zvířat proti týrání, s problematikou množíren... tak taková osvěta tu pořád chybí! A právě tohle by měla vysílat veřejnoprávní televize!“ píše jedna z divaček.

„Myslím, že ČT má mnoho pořadů, které jsou úplně zbytečné a měla by je zrušit. Ale Chcete mě? mezi ně rozhodně nepatří,“ přidává se další.

Pořad Chcete mě? se na obrazovkách poprvé objevil 3. května 1992. Jeho tvářemi byli Marta Kubišová (81), Zdeněk Srstka a poslední rok také Petr Rajchert.

ČT v prohlášení uvedla, že tematice potřebných zvířat se bude věnovat dál ve svých stávajících i nových pořadech a formátech. Konkrétnější nebyla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám