Hlavní obsah
Článek

Policajt ze školky s Arnoldem Schwarzeneggerem (76) dnes patří mezi nejoblíbenější rodinné komedie. I když si do té doby akčního hrdinu v roli učitele v mateřské školce nikdo neuměl představit. Mrkněte se, co jste o filmu možná nevěděli.

Ačkoliv byl v roli detektiva Johna Kimbla perfektní, nebyl Arnold Schwarzenegger první, komu ji tvůrci nabídli. Ti oslovili například Kurta Russella nebo Robina Williamse, dokonce si mysleli na Chucka Norrise, ten ale bohužel u dětí nebyl tolik populární.

Schwarzenegger trval na několika podmínkách, než na film kývnul. Chtěl, aby ho režíroval Ivan Reitman, s nímž spolupracoval na filmu Dvojčata, dále požadoval, aby snímek přímo propagoval tělesnou výchovu, a v neposlední řadě trval na tom, aby upozorňoval na problematiku týraných dětí.

Arnold patří k hercům, na něž je spoleh. Během natáčení Policajta ze školky si musel odskočit natočit teaser pro Terminátora 2. Přechod z role učitele v mateřské školce do role zabijáckého robota musel opravdu stát za to.

Možná hrál nejobávanějšího kyborga světa a další drsné role, když ale Schwarzenegger vlezl do třídy plné dětí, polilo ho horko. Herec se prý velmi potil a cítil se přesně tak jako jeho postava John Kimbel.

Herec měl v průběhu natáčení narozeniny. K jeho překvapení mu štáb přichystal tajnou oslavu, na kterou mu přišly zazpívat Happy birthday i děti, s nimiž točil.

I když ho proslavily filmy jako Terminátor nebo Barbar Conan, Arnold na Policajta ze školky nesmírně rád vzpomíná a snímek dodnes patří k jeho nejoblíbenějším.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám