Hlavní obsah
Článek

Australský dárce spermatu John Lindsay Mayger (72) tvrdí, že dal život už zhruba 50 dětem. A do důchodu se zatím nežene.

S dárcovstvím začal v roce 1978, poté, co jeho žena prodělala dva potraty. Na vlastní kůži tak pocítili, jak nepříjemné mohou být problémy s početím.

„Ty potraty mě traumatizovaly. Nedovedu si představit, jak se cítí lidé, kteří nemohou mít děti vůbec,“ sdělil Daily Mailu.

Se svou ženou měl John čtyři děti, ale v roce 2003 se rozvedli. Po rozvodu, když chtěl znovu darovat sperma, mu bylo řečeno, že je už moc starý. John se ale nevzdal. Začal nabízet své služby v magazínech pro LGBTQ+ komunity a od té doby pomohl nespočtu lesbických párů.

A od té doby, co je v penzi, za svými zákaznicemi i cestuje. „Někdo rybaří, někdo hraje golf, já masturbuji,“ nechal se slyšet.

S některými dětmi dokonce navázal vztah a ženy, kterým daroval sperma, založily na Facebooku skupinu, kde komunikují. Některé děti se mezi sebou i znají.

„Mám to zkrátka v sobě, pravidelně daruji i krev,“ odpověděl na dotaz, proč daruje sperma. „Jsem také křesťan a sympatizuji s lidmi, kteří nemohou mít děti. Věřím, že každá žena má právo být matkou, pokud chce,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám