Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přijela na konkurz, zahrála pár scén, zaimprovizovala a uspěla. „Tyhle věci se prostě občas stávají, aniž byste to nějak plánovali,“ říká třiadvacetiletá německá herečka Leonie Charlotte Brill, princezna z letošní štědrovečerní pohádky O vánoční hvězdě režiséra Karla Janáka.

O vánoční hvězdě je příběh o spadlé hvězdě Deničce (Tereza Ramba), kterou může od vyhasnutí zachránit jen ryzí láska, žárlivé a intrikánské Proximě (Anna Geislerová), zamilovaném učiteli Vaškovi (Vojtěch Kotek) a princezně, která si musí vybrat ženicha.

S filmováním Leonie Brill začala už v dětském věku, kdy se objevila například v seriálech Vraždy v Kitzbühelu nebo Doktor z hor: Nové příběhy. Aktuálně má na kontě ke dvěma desítkám převážně televizních filmů.

Žije v Mnichově, kam se po natáčení, jakkoli pohádkovém, ráda vrátila. Brill totiž svěřila, že nesnáší zimu, a filmování v zasněžených Tatrách pro ni bylo náročné. „Na Slovensku jsme měli minimálně třicet centimetrů sněhu a přes den jen tři stupně pod nulou. Musela jsem si pod svůj kostým obléct několik vrstev termoprádla, protože jsem hodně zimomřivá,“ uvedla.

Náročnější bylo natáčení i z hlediska jazykové bariéry. Na place byla Brill jedinou Němkou, a ne všichni ve štábu vládli němčinou či angličtinou. Spolupráce ale podle herečky probíhala hladce. „Naučila jsem se, že komunikace nejsou jen slova,“ řekla.

Hlas, jímž princezna v pohádce promlouvá, patří Marice Šoposké.

Reklama

Další články

Načítám