Hlavní obsah
Článek

Tři oříšky pro Popelku patří k nejoblíbenějším pohádkám nejen u nás, ale i u našich sousedů v Německu. Příběh o chudé a hodné Popelce, která našla svého prince i přes intriky zlé macechy a nevlastní sestry, ale zabodoval i na severu.

V Norsku je natolik populární, že diváci naletěli zprávě satirického webu Nyhetshjulet. Ten si vystřelil z diváků zprávou o tom, že se Popelka nebude o Vánocích vysílat kvůli tomu, že si alergici na ořechy stěžují, že jim pohádka ubližuje a osobně se jich dotýká.

Nesmyslné informaci o tom že státní televize NRK program stahuje z vysílání, uvěřila celá řada diváků. To donutilo televizi reagovat a zprávy satirického webu popřít. Situace poukázala na to, že si lidé neumí ověřovat informace a jsou schopni uvěřit úplně všemu, co se kde napíše.

A to by u jiných zpráv mohlo být mnohem nebezpečnější než u nevinného vtipu na účet Tří oříšků pro Popelku a jejich neblahému vlivu na nebohé alergiky, kteří by se při pohledu na Libušku Šafránkovou s oříškem v ruce mohli začít dusit. O hojně reprízovanou pohádku samozřejmě o Vánocích nepřijdou ani čeští diváci. Alergie nealergie.

Související témata:
Satira

Reklama

Další články

Načítám