Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes je úspěšnou podnikatelkou a majitelkou firmy s víc než miliardovým obratem (údaj za loňský rok, letos se očekává vyšší - pozn.), Simona Kijonková ale dobře zná i život bez peněz a situace, kdy člověk musí počítat každou korunu. Vyrůstala s maminkou samoživitelkou a zdaleka si v dětství a dospívání nemohla dovolit vše, co by si přála.

„Pocházím ze sociálně slabé rodiny, vyrůstala jsem pouze s maminkou samoživitelkou a nebyly jsme na tom dobře. Vím, co je to chudoba. Chodila jsem s lístečkem na nákup a psala si tam ceny tak, aby na nákup stačilo například jen 200 korun,“ líčila.

Spořivost a praktičnost nyní zúročila také v projektu Milionář mezi námi, do kterého se zapojila a v přestrojení, pod falešnou identitou a s pouhými 550 korunami na týden se vydala do Děčína pomáhat potřebným, konkrétně seniorům, dětem ze sociálně slabých rodin a týraným ženám.

Simona Kijonková nakupuje s omezeným rozpočtem.

Vzhledem ke svým zkušenostem neměla potíž se skromným rozpočtem vyjít. „Tenhle projekt mě vrátil v čase,“ uvedla Kijonková, která na závěr ze svého věnovala statisíce korun na dobročinné účely.

Reklama

Další články

Načítám