Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jazzový zpěvák Frank Sinatra (†82) patří k největším hvězdám populární hudby 20. století. Ženy omdlévaly, když ho zahlédly nebo zaslechly jeho zpěv. Milovaly ho a on miloval je, nikdo ovšem není dokonalý. Podívejte se na zajímavosti, které jste o Franku Sinatrovi možná nevěděli.

Frank Albert Sinatra se narodil přesně před 105 lety a byl opravdu velké mimino. Vážil neuvěřitelných sedm kilogramů a přivést ho na svět tak pochopitelně nebyla žádná hračka. Museli ho vytahovat kleštěmi, které mu způsobily jizvy na tváři, krku a uchu. Také mu protrhly ušní bubínek a ten zůstal poškozený už navždy.

Díky protrženému bubínku se však vyhnul vojně. Byl shledám neschopným výkonu služby a nemusel tak nastoupit ve druhé světové válce.

Frankovi rodiče byli italskými imigranty a dodnes se spekuluje, zda byl Sinatra napojen na italskou mafii. FBI ho vyšetřovala přes 40 let a nashromáždila o něm na dva tisíce dokumentů. Ačkoliv spojení s mafií vždy popíral a nikdy ho neobvinili, netajil se nijak přátelstvím například s bossem Samem Giancanem, kterého dokonce prý představil americkému prezidentovi J.F. Kennedymu.

S Kennedym pojilo Sinatru pevné přátelství. Pomohl mu i s prezidentskou kampaní, pro niž propůjčil svou píseň High Hopes. Vztahy však ochably kvůli Sinatrovým údajným vazbám se zločinci. Když se pak zpěvák dozvěděl o přítelově vraždě, truchlil prý zavřený ve své ložnici několik dní.

V roce 1938 byl Frank zatčen za svádění. Později byl obviněn z cizoložství, když vyšlo najevo, že byla dotyčná vdanou paní. Případ byl ovšem nakonec zamítnut.

V prosinci roku 1963 unesli Sinatrovi syna Franka mladšího. Únosci požadovali výkupné v hodnotě více než 5 miliónů korun a dovolili zpěvákovi, aby je kontaktoval pouze z telefonní budky. Během hovoru mu však došly drobné a Sinatra se děsil, že to syna bude stát život. Transakce nakonec proběhla bez problémů a Frank Jr. se vrátil domů bez úhony. Od té doby měl zpěvák za každých okolností po kapsách alespoň pár centů.

Sinatra zemřel 14. května 1998 a jeho pohřbu se účastnilo 400 lidí. Jeho nejbližší mu pak do rakve položili dárky, s nimiž byl zpěvák pohřben. Mezi nimi byla například lahev Jacka Danielse, krabička cigaret Camel, zapalovač nebo drobné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám