Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Samuel Little je považovaný za největšího sériového vraha v USA. Mezi lety 1997 a 2005 měl dle svého doznání usmrtit 93 lidí v 19 státech. Ve valné většině šlo o ženy. Na své oběti si velmi dobře vzpomíná a v cele maluje jejich portréty.

Little si pamatuje nejen podobu (minimálně v jednom případě byl obraz natolik věrný, že na něm dcera poznala svou matku), ale i další detaily jako vzor šatů nebo řetízek. Na několika snímcích lze také zahlédnout poznámky jako „kukuřičné pole“ nebo „dívka ve vodě“, občas se objeví jméno: Mary nebo Joe (těch si Little mnoho nepamatuje) či rok, kdy ke zločinu došlo.

Vzhledem k tomu, že letos bylo vrahovi 80 let a má chatrné zdraví, policie dělá, co může, aby dokončila vyšetřování. Postupuje v opačném směru, než je běžné: mají viníka, teď potřebují najít oběti, k nimž se doznal.

Nápomocné by mohly být právě obrazy. FBI k tomu zřídila webovou stránku, na které už loni zveřejnila jak podobizny obětí, tak i videa s vrahem, na nichž ženy popisuje.

Reklama

Další články

Načítám