Hlavní obsah
Článek

Někteří z nich opustili náš svět nedávno, jiní už před mnoha lety, většina z nich bohužel předčasně, ale i přesto po své smrti vydělávají hromadu peněz. Podívejte se na nejvýdělečnější zesnulé celebrity za období od října 2019 do října 2020 podle magazínu Forbes.

Nikoho nejspíš nepřekvapí, že hudební a filmové legendy jako Marilyn Monroe (†36), George Harrison, Freddie Mercury (†45), Prince, John Lennon nebo Bob Marley vydělávají milióny dolarů i mnoho let po svém skonu. Ať už jejich životy ukončily drogy nebo nemoci, jejich odkazy jsou dobře známy generacím po celém světě.

Do top desítky nejvýdělečnějších zesnulých celebrit se dostal ale například i rapper Juice WRLD, který se loni předávkoval a ukončil tak svůj život v pouhých 21 letech. Rapperova alba patří k nejhranějším a jeho hity stále bodují v hitparádách. Umístil se na sedmém místě s výdělkem 327 miliónů korun.

Letos tragicky zesnulý basketbalista Kobe Bryant, jenž s dcerou zahynul při havárii helikoptéry, se umístil v žebříčku na 6. místě s výdělkem 436 miliónů korun. A to hlavně díky merchi, na němž spolupracoval se sportovní značkou Nike, nebo biografii, které se prodalo v tomto roce více než 300 tisíc kopií po celém světě.

Na vrchol žebříčku se probojoval i 11 let po své smrti zpěvák Michael Jackson (†50), jehož výdělek za poslední rok činil 1 047 072 000 korun. 70 % zisku je z hudby.

Reklama

Další články

Načítám