Hlavní obsah
Článek

Bývalá televizní a rozhlasová hlasatelka Kamila Moučková zemřela ve věku úctyhodných 92 let. Její televizní kariéru ukončila invaze vojsk Varšavské smlouvy v srpnu roku 1968, kterou v ČST ohlašovala a později se zapojila do moderování protiokupačního vysílání. V roce 1970 pak byla z televize vyhozena.

Po revoluci moderovala Objektiv, pracovala v Rádiu Svobodná Evropa a dočkala se řady ocenění. Jaký byl její soukromý život? Během svého života potkala celkem tři osudové muže. A osud si s ní uměl pěkně pohrát...

DVĚ MANŽELSTVÍ, TŘI DĚTI

Jejím prvním manželem byl herec Miloš Willig (†58) za kterého se vdávala ve dvaceti letech. Brzy nato se jim narodila dcera Kateřina. Moučková se ale zamilovala do rodinného přítele Josefa Moučky a následoval rozvod. S kardiologem Moučkou měla dceru Barboru a syna Ondřeje. Willig rozvod nesl těžce a Moučková si byla vědoma toho, jak moc mu ublížila.

Osud jí ale vrátil úder až o mnoho let později. A to hned dvakrát! Televizní hlasatelka se věnovala naplno své pracovní kariéře, a tak jí doma s dětmi pomáhala mladá chůva. Do té se ale její druhý manžel zakoukal, a nakonec s ní i odešel. Moučková se tak s dětmi zničehonic ocitla sama. Rozváděla se v roce 1959.

LÁSKA SE ZAHAJSKÝM, POTRAT A DALŠÍ ZRADA

Třetím osudovým mužem Kamily Moučkové se stal herec Jiří Zahajský (†68), se kterým ho seznámila její kamarádka Jiřina Švorcová (†83). Jiří Zahajský byl životním partnerem Kamily Moučkové celých jednatřicet let. Hlasatelka dokonce čekala s charizmatickým hercem dítě, ale protože už tehdy měla tři děti, rozhodla se jít na potrat, což bylo jedno z nejtěžších rozhodnutí v jejím životě.

„Tenkrát to pro mě bylo tak strašně náročný. Měla jsem pocit, že si to nemůžu dovolit. Jirka se zachoval fantasticky. Já jsem mu to řekla a ptala jsem se, co s tím, když mám už tři děti. A on řekl, že je to věc ženský. Že samozřejmě chlap, když miluje ženskou, tak s ní chce mít dítě, ale že snad není všem dnům konec,“ svěřila se Kamila Moučková v pořadu Příběhy slavných.

Zahajský ale ani později už nikdy děti neměl. A přišla další osudová rána. Ideální vztah narušila kamarádka Kamily Moučkové Jana Brejchová, do které se herec zamiloval a od Moučkové odešel. Dlouholeté přátelství vzalo za své a Moučková Brejchové nikdy neodpustila, že jí Zahajského přebrala. Zahajský se nakonec stal čtvrtým manželem Jany Brejchové, která se o svého muže starala až do konce jeho života.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám