Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární televizní hlasatelka Kamila Moučková zemřela ve svých 92 letech. O jejím skonu informovala Česká televize.

Podle dostupných informací už delší dobu bojovala se zhoršeným fyzickým a psychickým zdravím a střídavě pobývala v nemocnici a doma.

Její kariéru ukončila invaze vojsk Varšavské smlouvy v srpnu roku 1968, kterou v ČST ohlašovala a později se zapojila do moderování protiokupačního vysílání. V roce 1970 pak byla z televize vyhozena.

Po revoluci moderovala Objektiv, pracovala v Rádiu Svobodná Evropa a dočkala se řady ocenění. To nejvyšší dostala v roce 2013, kdy jí prezident Miloš Zeman udělil medaili Za zásluhy I. stupně.

Moučková neměla zrovna jednoduchý život. Matka tří dětí byla dvakrát rozvedená. Nejstarší dceru Kateřinu měla s prvním manželem, hercem Milošem Willigem a dceru Barboru a o pět let mladšího syna s lékařem Josefem Moučkou. S oběma muži se rozvedla a pak byl jejím partnerem po celých 31 let Jiří Zahajský (†68). Ten ji ovšem opustil kvůli Janě Brejchové. S ani jedním z nich se Moučková nikdy nesmířila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám