Hlavní obsah
Článek

Soutěž MasterChef Česko sice nevyhrál, ale přesto Pavel Berky na vaření nezanevřel. Bronzový finalista vydává jako první účastník letošní řady svůj první soubor receptů, a předběhl tak oba své kolegy Romana Stašu i Pavlínu Lubojatzky.

Amsterdamský kuchtík, který je ale také zavedeným módním návrhářem, v sobě nezapřel estetické cítění a vytvořil designový kalendář pro příští rok. „Chtěl jsem vytvořit něco unikátního, co tu ještě nebylo. Kuchařek je na trhu spousta, proto jsem chtěl vytvořit něco originálního. Součástí mé práce módního návrháře je i kreslení a malování, tak jsem si řekl, že jednotlivé recepty nebudu fotit, ale dám jim další rozměr. Mnoho fanoušků mi píše, že si obrazy zarámuje, nebo jestli pro jejich cukrárnu nebo restauraci něco nakreslím, " svěřil se nám Pavel, který, jak je u něj známo, myslel na každý detail.

Součástí balení kalendáře jsou i dřevěné kolíčky, kterými si obrazy s daty můžete sepnout a celý kalendář pak můžete postavit na šikovný kovový stojánek, který si Pavel nechal navrhnout přímo na míru.

Berky spojil ve svém posledním počinu dvě vášně, vaření a umění. Vzniklo tak 12 Pavlem nakreslených obrazů potravin i hotových jídel a k nim 12 sezónních receptů. Kalendář je interaktivní, kartičky s daty si můžete libovolně poskládat s obrazy a vytvořit jednu z několika kombinací podle sebe. „Skvěle se podle jednotlivých listů vaří. Kalendář si postavíte, kam potřebujete, nezabírá na lince takové místo jako rozevřená kniha a také se při vaření tolik neušpiní,“ dodává Pavel Berky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám