Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herci ze seriálu Sestřičky si na urgentní příjem v nemocnici Rubava pouze hrají, ale je jim jasné, že opravdové zdravotní sestry zažívají na covidových odděleních těžké časy. Se svou domovskou televizí se tak zapojili do iniciativy Sestřičky sestřičkám, která by měla finančně podpořit zdravotní sestry z nejvíce vytížených nemocnic.

„Myslím si, že je přirozené pomáhat. Každý po svém, podle toho, co mu jeho situace umožňuje. Ať už osobně, materiálně či jako psychická podpora. Jsem proto ráda, že jsem se, mimo jiné, mohla zapojit do pomoci sestřičkám v první linii, kterou iniciovala televize Prima ve spolupráci s Českým červeným křížem a Českou asociací sester. Prima sbírku zahájila vkladem jednoho milionu korun, a teď už je na nás, na divácích a na veřejnosti, abychom myšlenku pomoci sestrám šířili a přispěli,“ říká Sabina Laurinová (52).

Cíle mají nemalé, rádi by pro sestry vybrali alespoň 10 milionů korun. Kromě Sabiny se zapojili například Marek Němec, Michaela Tomešová (32), Natálie Halouzková, Adéla Gondíková (50) nebo Roman Zach (51).

„Je to skvělá kampaň na podporu sestřiček, které přicházejí denně do kontaktu s pacienty nemocnými covidem-19. Myslím si, že toho je na ně už tolik, že jakákoli podpora je dobrá,“ říká Zach s tím, že „každý příspěvek je skvělý příspěvek“. Sbírka probíhá na dárcovské platformě znesnaze21.cz.

Reklama

Další články

Načítám