Hlavní obsah
Článek

Vešla ve známost primárně jako manželka herce Ivana Vyskočila, následně ji mohli diváci vidět na divadle v několika hrách a vnímaná je jako orientální tanečnice. Pravdou je, ale Anife Ismet Hassan Vyskočilovou (50) v posledních letech živí hlavně její kavárna.

Jelikož dostala výpověď z nájmu v centru Prahy, využila klidového období během pandemie a vytvořila si vlastní prostor v Herinku za Prahou. Novou kavárnu si prý vysnila ve snu. „Dva dny před tím, než jsem jela do Stodoly na večeři, se mi zdálo o bílém baráku s kytkami v okně. Když mi pak majitel nabídl, abych kavárnu a vinárnu provozovala, neváhala jsem. Okna, kytky, všechno bylo. Ta kavárna mě zvala k sobě,“ říká Anife, která nový prostor zvládla vybudovat i přesto, že onemocněla nemocí covid-19. „Bohužel jsem otevřela jen na chvíli a zase jsem kvůli koroně musela zavřít,“ odkazuje se na stále platící vládní nařízení.

I když má zavřeno, doma s rukama složenýma v klíně nesedí. Denně do své kavárny v Herinku dojíždí, aby tam uklízela, leštila, zařizovala, vybavovala... Nábytek jí například udělají v sousední truhlárně a ona si dokonce snaží toto řemeslo osvojit. „Truhlařinu jsem se chtěla vždycky naučit. Náš komplex je takový, že tu máme i truhlárnu. Poprosila jsem kluky, aby mě něco naučili. Vezmu si nářadí a pod jejich dohledem brousím, hobluji, řežu a dělám si nábytek do kavárny. Baví mě to,“ říká s nadšením.

Jedním z prvních hostů nebyl kupodivu její současný německý přítel Jensen, ale bývalý manžel Ivan Vyskočil. „První, kdo mě tady navštívil, byl Ivánek. Dělala jsem balkánský víkend a on přijel i se svou přítelkyní Romankou. Moc se jim tu líbilo. Přítel Jensen přišel také a můj syn, který je barista, mě tady školil na nový kávovar a byl hodně přísný.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám