Hlavní obsah
Článek

Když došlo na otázku, zda už má představitel jedné z hlavních rolí v nové vánoční pohádce O léčivé vodě Jakub Spišák s tímto žánrem zkušenost, odpověděl, že ano i ne. V jedné si zahrál, šlo o příběh Láska na vlásku, ale jen jako dublér svého bratra Samuela Spišáka. „Můj bratr hrál dvojroli prince a kováře. A já posloužil jako dublér svému bratrovi. On hrál obě role, ale když se setkali, tak jsem zaskočil,“ řekl Jakub.

Tentokrát už bude sám za sebe, respektive za dobrodruha Jakuba. „Jakub je dobrodružný, statečný. Strávil deset let na vandru a vrátil se o nic méně odvážný. Neštítí se žádného dobrého skutku, naopak skáče do nich po hlavě,“ řekl slovenský herec k nové roli.

Přišel k ní poměrně kuriózně. Kvůli pandemii nemohl z Brna, kde žije, odjet na konkurz na Slovensku bez nutnosti následné čtrnáctidenní karantény, casting tak proběhl na dálku. „Produkce mi tedy poslala texty a nabídla mi, ať se natočím na video a zašlu jim to,“ popsal Spišák.

V pohádce režiséra Jána Sebechlebského si zahrál s Darijou Pavlovičovou, Lindou Rybovou, Zuzanou Kanócz nebo Petrem Vaňkem. Pohádku Česká televize odvysílá 26. prosince.

Reklama

Další články

Načítám