Hlavní obsah
Článek

Nejstarší dceru zesnulého slavíka Karla Gotta (†80) rozhněval status moderátora České televize Jakuba Železného, který se 28. října vyjádřil k udělování státních vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana.

„To je jmen za poslední léta: Helena, Franta, Mirek, Rony... Kdejaký MISTR úpadkového žánru, béčkový HUDEBNÍK, či (letos) trapný KOMIK. Už nejsem žádný kadet, abych dělal, že to nevidím, koukal do oblak a tvářil se, že mi ten houf nevadí. Vadí. Ale 28. říjen si nedám(e) kazit,“ napsal si moderátor a syn politika a podnikatele Vladimíra Železného na Twitter.

Svým statusem vytočil Dominiku Gottovou (50), která text bere osobně vůči svému zesnulému tatínkovi, jenž letos patří mezi ty, kteří vyznamenání od prezidenta obdrželi. Rozhodla se proto vydat veřejné prohlášení.

„V roce, kdy dostal Řád Bílého lva můj otec, pan Karel Gott, mi přijde navýsost drzé psát o tom, že někdo někomu 28. říjen kazí. Uvědomuje si pan Železný, že si jeho status mnoho lidí vykládá tak, že kritizuje i udělení vyznamenání pro mého tátu?“ píše rozhořčená Gottová.

„Vždyť to byl právě pan Železný, koho si má rodina vybrala, aby loni komentoval pro Českou televizi poslední rozloučení s otcem z katedrály sv. Víta, jak jsem popsala v mé knize Poslední roky s Karlem. A tehdy v katedrále seděla většina z těch, které teď pan Železný ve svém statusu - jak jsem byla informována - kritizuje,“ pokračuje nejstarší dcera Karla Gotta.

Na paškál si vzala i televizi, kde Železný působí jako moderátor. „Je smutné, že Česká televize dovolí, aby se její zaměstnanec takto vyjadřoval. A to o lidech, kteří většinou dokázali daleko více než on sám,“ pokračuje dál a dodává, že cítila potřebu bránit čest svého otce, když se k tomu nikdo jiný z rodiny zlatého slavíka nemá.

Česká televize se zatím k nařknutí Gottové nevyjádřila. Potřebu komentovat Dominičino vyjádření nemá ani nikdo další z Gottovy rodiny.

„Paní Gottová nereaguje na vyjádření Dominiky v médiích, nebude to dělat ani v tomto případě,“ řekla Super.cz Aneta Stolzová z Karel Gott Agency.

Reklama

Další články

Načítám