Hlavní obsah
Článek

Slavnostní akt udělování státních vyznamenání se letos na Pražském hradě nekoná, ovšem ocenění udělena budou. Kvůli pandemii koronaviru se jejich fyzické předání posune o rok.

Nejvyšší státní vyznamenání Řád Bílého lva udělí prezident také loni zesnulému zpěvákovi Karlu Gottovi (†80). K tomu se vyjádřila jeho nejstarší dcera Dominika (50).

„V souvislosti s dnešním státním svátkem bych se ráda vyjádřila ke státnímu vyznamenání, které se pan prezident Miloš Zeman letos rozhodl udělit in memoriam mému otci. Řád Bílého lva si můj táta právem zaslouží. Celý život tvrdě dřel a obětoval se lidem, jak loni prohlásil prezident Miloš Zeman,“ napsala v emailu Super.cz Gottová.

„Tatínek měl pana Zemana rád, uznával ho a proto ho také v roce 2013 podpořil během prezidentské volby. Popsala jsem to v aktuální knize Poslední roky s Karlem, na které jsem spolupracovala s novinářem Lubošem Procházkou,“ pokračovala Dominika.

„Vím, že když se před první prezidentskou volbou ukázalo, že tatínkova původně nepřímo řečená podpora směřuje k Miloši Zemanovi, zalekl se a prohlásil, že přece jeho jméno napřímo neřekl. Ale jak mi sám krátce poté sdělil, skutečně chtěl svými slovy podpořit právě Miloše Zemana,“ zakončila své prohlášení Dominika s tím, že se těší, až se vyznamenání předá do rukou rodiny a zároveň doufá, že jej budou lidé moci i spatřit a nebude jen někde skryté.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám