Hlavní obsah
Článek

Předávání státních vyznamenání na Pražském hradě letos nekoná a zpěvák Daniel Hůlka (55) se po nových nařízeních vlády rozhodl upustit od záměru dnes vrátit své státní vyznamenání.

"Milí přátelé, jak všichni víme, vláda opět přitvrdila ve svých nařízeních. Jsem rád, když v této době kdokoliv vyjádří svůj nesouhlas s omezováním lidských práv a svobod. Jsme však toho názoru, že účast na veřejných shromážděních se nyní může obrátit proti nám všem (viz např. poslední větší demonstrace 18. října na Staroměstském náměstí). Vzhledem k náladě, která v naší zemi panuje, jsem přesvědčen o tom, že je třeba hledat jiná konstruktivní řešení. Proto jsem se rozhodl zrušit dnešní plánovanou procházku," napsal zpěvák na svůj oficiální Facebook.

Jeho procházka měla být původně průvodem, ovšem po zpřísňujících se opatření měl dnes vyrazit jen on sám a přenášet část z ní živě na svém profilu na sociální síti.

"Procházku z Vyšehradu na Pražský hrad jsem avizoval v době zveřejnění otevřeného dopisu prezidentovi, kdy jsme se ještě mohli relativně svobodně scházet a shromažďovat. Původním záměrem bylo vytvořit průvod těch, kteří stejně jako já nesouhlasí s jednámí čelních představitelů naší země během tzv. koronavirové krize. Když vláda přitvrdila, udělal jsem z veřejné procházky neveřejnou a mnoho z vás mi psalo, že se ke mně "náhodně" připojí. Mezitím vláda opatření opět zpřísnila a já si nemohu vzít na svědomí jakýkoli případný zásah proti lidem, kteří by se ke mně (byť náhodou) přidali," poděkoval svým fanouškům za pochopení Dan ve svém nejnovějším příspěvku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám