Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tato doba umělcům skutečně nepřeje. Petr Batěk měl ale opravdu velkou smůlu, když se pustil do oboru, který záhy přestal fungovat.

Herec, básník, muzikant i kantor začal ještě před uzavřením provozovat na Moravě penzion.

„Nevzdávám se herectví, ani ničeho jiného, co dělám. Naopak, teď točím seriál, a když to šlo, hrál jsem v divadle. Nicméně Morava, víno, básně a tak, tomu nešlo odolat. Takže se ze mě tak trochu stal i hoteliér. V Mikulově jsem začal provozovat malý penzion, kam za mnou jezdili kamarádi, kolegové a chystala se sem i moje milovaná Libuška Švormová,“ svěřil se Petr Batěk, který penzion musel kvůli koronavirovým opatřením načas zavřít a je tak trochu smolař.

Poměrně dost času s ním na Moravě, když tam je, tráví i jeho přítelkyně. „A když odjíždím, mám tu paní, která se o provoz penzionu stará.“

Herec doufá, že bude moct penzion brzy otevřít. „Nyní už plánujeme Vánoce i to, že tu oslavíme Silvestra. Budu tu dělat i takové menší akcičky, vinobraní, recitály. Prostě, aby tu lidem bylo dobře. Aby to byla taková archa „Baťkova“, která lidi zachrání před stresem velkoměsta a (show)byznysu. Aby měli čas si užít život,“ popsal zidealizovanou představu Batěk, jemuž troufalé plány kazí koronavirus.

Batěk je muž mnoha profesí. Kromě herectví v divadlech, v televizi i ve filmu, skládá hudbu, píše texty i vydává básně. Nyní pracuje i na nové sbírce veršů, která bude spojená s vínem. A k tomu složil i báseň k obávanému lockdownu. „Chystám toho víc, ale už se těším, že s vinařem Mirkem Kovacsem z Dolních Dunajovic dodělám novou sbírku básní, která bude tentokrát spojena s vínem, a kde jinde ji mám tvořit, než právě v kraji vinic,“ pochlubil se Petr Batěk.

Reklama

Další články

Načítám