Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Třiadvacetiletá Emma Rose Doherty z britského Bathu za sebou má silný příběh. Zažila posměšky kvůli velikosti 14, naší dvaačtyřicítce, i poruchu zvanou ortorexie a podvýživu. Naštěstí našla ten správný balanc.

Jako teenagerka se Emma snažila schovat před světem. Posměšky spolužáků, kteří jí nadávali do velryb, a stud za baculatou postavu vedly až k tomu, že se u ní začaly projevovat úzkosti a deprese. „Moje duševní zdraví trpělo a mezi 12 a 16 lety jsem brala antidepresiva,“ svěřila. V té době vážila 71 kilo.

„Pamatuju si, že jsem byla s matkou a sestrou na prázdninách a cítila jsem se velmi nejistá. Nechtěla jsem nosit šortky, a plavky už vůbec ne. Viděla jsem ostatní dívky, které si prázdniny užívaly, a já si pomyslela, proč celý svůj život řeším, jak vypadám, místo toho, abych si ho také užívala,“ vyprávěla Emma, dnes nadšená fitnesska.

Její vášeň pro fitness začala nenápadně, návštěvou malé posilovny. Z někdejšího strašáka se postupem času stala záliba, jíž teď Doherty vyplňuje značnou část svého času. Pětkrát týdně chodí na silový trénink, jednou týdně na box a hodně toho nachodí.

Co se stravování týče, i v tom za sebou má dlouhou cestu. Z nezdravých pokrmů šla Emma do dalšího extrému a vypěstovala si poruchu zvanou ortorexie. Jde o posedlost zdravou stravou, kdy si člověk ale zakazuje i potraviny, které potřebuje. Naštěstí si to včas uvědomila. „Začala jsem studovat živiny a rozložení těla a zvládla jsem tu nemoc sama překonat,“ říká pyšně.

Dnes Emma provozuje online koučink a poradenství. „Pomáhám dalším mladým ženám otevřít se svému potenciálu. Stát se silnějšími, vypadat co nejlépe a jíst skvělá jídla.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám