Hlavní obsah
Článek

Karel Fiala strávil poslední roky v léčebně dlouhodobě nemocných v Praze. Rozloučení s oblíbeným hercem proběhlo v pražských Strašnicích a vzhledem ke koronavirovým restrikcím šlo o komornější pohřeb. Při smutečním ceremoniálu hrály mimo jiné i písně z filmu Limonádový Joe aneb Koňská opera. Na závěr zazněla také nejznámější So Far v podání Karla Gotta, při níž zajel katafalk s rakví za oponu.

„Dostalo se mi té cti, abych mohl promluvit na poslední cestě svého přítele. Byl to milovník života, milovník divadla, milovník sportu, a hlavně milovník v karlínském divadle. Naposledy jsem se s ním viděl v srpnu, kdy mi řekl, že už tady nechce být,“ pronesl ve své řeči Ladislav Županič.

"Milý Karle, slibuju ti, že si dnes dám whiskykoládu. Pán Bůh ať tě na poslední cestě provází," zakončil svůj proslov Županič. Kromě něj se ujal slova také jeden z Fialových čtyř synů, který k otci promlouval směrem k nebi.

Pohřeb Karla Fialy

K divadlu se herec dostal náhodou. Vyučený kominík si při práci rád zpíval, a když ho zaslechl profesor z hudební školy, doporučil mu konzervatoř. Poslechl a byl přijat.

Svou profesní dráhu pak spojil především s Hudebním divadlem v Karlíně, kde strávil na čtyři desítky let. V roce 2013 Fiala získal cenu Thálie za celoživotní přínos v oboru muzikál.

Objevil se rovněž ve filmech Dařbuján a Pandrhola, Šíleně smutná princezna nebo Amadeus.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám