Hlavní obsah
Článek

Ilona Csáková (53) v den svých padesátých narozenin vydala po dvanácti letech novou původní desku. Album Jemně půl symbolicky bilancuje její život a bohatou hudební kariéru. Světlo světa teď spatřil i videoklip Má píseň. Podívejte se na něj ve videu.

Když nová písnička vznikala, Csáková ještě netušila, že bude svým způsobem nadčasová a stane se jakýmsi protestsongem dnešní doby.

„O protestsongu to původně vůbec nemělo být, netušila jsem tehdy, že nám zakážou zpívat, a že text písně bude tak aktuální. V písničce zpívám, že se snažím nadechnout a zpívat dál, což mi teď přijde hodně aktuální,“ řekla Super.cz Csáková.

Zpěvačka s celou svou rodinou důsledně dodržuje všechna nařízení, nosí roušky a preventivně udržuje odstupy, ale zákaz zpívání jako opatření proti šíření koronaviru nechápe.

„Je to opravdu hrozně nešťastné pro kulturu, ale i pro všechny, kterých se opatření bezprostředně dotýkají, zákaz zpěvu šíření koronaviru stejně nezabrání. Je to úplný nesmysl říct, že se koronavirus přenáší hlavně zpěvem,“ míní zpěvačka s tím, že nařízení jsou pro umělce opravdu fatální. Ale zpět k písničce a jejímu původnímu poselství.

„Moji píseň textoval Tomáš Tajchner. Chtěla jsem dospělou písničku o tom, že se cítím svobodná a že jsem v životě dosáhla všech nejzásadnějších věcí, které jsem si přála a vážím si jich. Hudbu jsem skládala ve spolupráci s Igorem Ochepovským,“ dodala Csáková, jejíž nová deska potěší všechny fanoušky, protože žánrově mapuje celou její kariéru.

Nechybí tedy vlastní romantická tvorba, folkové zaujetí, které navazuje na rockovější období ve skupině Laura a její tygři, ale i disco 80. let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám