Hlavní obsah
Článek

Dýdžejka Andrea Pomeje (35) se velmi otevřeně rozepsala o tom, čím si před pár lety prošla. Sužovaly ji úzkosti, kvůli nimž se bála o život i o dceru Aničku. „Nejhorší je ten stav rozpoznat a pak pojmenovat,“ míní Andrea.

„Důvodů může být hodně, ale podle mě nejčastějším je, že jste si zažili něco traumatického nebo byli svědkem nějaké nepříjemné události, která vás vyděsila! Od toho okamžiku vaše mysl začne hledat rizika všude, kam se pohnete, jako by se vaše hlava přepnula do nějakého nouzového režimu a chtěla vás před vším ochránit,“ zamýšlí se.

Pomeje také popsala, čemu čelila: stačilo prý, aby se jí snížil tlak, a už ji přepadal strach ze smrti. A obávala se také o dceru. „Vaše dítě je ve škole a vám jedou v hlavě scénáře, že se vám z té školy nevrátí,“ uvedla.

O život se bála od události, která se jí přihodila před osmi lety. „V roce 2012 se mi stala hodně ošklivá věc, kdy mě odvezla sanitka a za stav, ve kterém jsem byla, mohl jeden z mých nejbližších! Sáhla jsem si na dno, a od té doby se bála o svůj život... Takže jsem prakticky nemohla normálně fungovat,“ svěřila Andrea.

Ze stavů, které připisuje právě úzkostem, se, jak uvedla, dostala sama. Tím, že zpomalila a začala sama sebe víc vnímat.

„Zpomalila jsem myšlení a začala vnímat, jak sama se sebou mluvím! A věřte mi, že to teda nebyl klidný hlas! Druhá fáze byla ta, že jsem začala své myšlenky analyzovat, v tu chvíli jsem se oddělila od svého myšlení a začala zjišťovat, že moje myšlenky nedávají smysl! Spousta lidí se až moc identifikuje tím, co jim jede v hlavě, až moc tomu věří! Když si uvědomíte, že „JÁ NEJSEM MOJE MYŠLENKY“, celá ta situace nabere úplně jiný rozměr!“ míní Andrea.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám