Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Filmový festival Febiofest jako jednu z prvních kulturních akcí zasáhly koronavirové restrikce jen pár dní před původním březnovým termínem zahájení. Prezident festivalu Fero Fenič spolu s tvůrčím týmem nakonec zahájili kinematografickou událost tento pátek, kdy byly předány i dvě ceny Kristián za celoživotní mistrovství.

Vzhledem k tomu, že Slováci už odstřihli Českou republiku ze seznamu bezpečných zemí, chyběl oceněný Milan Lasica, za něhož Kristiána převzal zástupce velvyslanectví. O to víc si svoji cenu a celý večer užila herečka Iva Janžurová (82).

Do Slovanského domu, kde festival probíhá, dorazila krásně upravená a s úsměvem na tváři. "Tahle cena je samozřejmě vzácnost, navíc se hezky jmenuje. Člověk by neměl dostávat ceny moc často, aby si jich víc vážil a mezitím se snažil o další úlovky," míní herečka.

Ta je ve svém věku neskutečně vitální, hraje ve filmech i na divadle, k tomu režíruje a píše další scénář.

Prozradila nám recept, který na ni funguje. "Nevím, jestli se nějak nevysmívám času, možná bych se už měla chovat zdrženlivěji. Ale mě baví být taková hybná, dokud můžu. Mám už artrózu v jednom koleni a to mě trápí, ale chci se tomu pořád bránit. To, co mě nejvíc udržuje při energii, elánu a radosti, je právě práce," svěřila.

Na celý rozhovor s herečkou, která se vyjádřila i o svých (ne)obavách z Covidu-19 se můžete podívat v našem videu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám