Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Yvetta Kornová (58) vždy patřila k našim velkým hereckým talentům. Sestru Jiřího Korna ale ve slibné kariéře zbrzdil démon alkohol. Jako dětská herecká hvězda zářila například ve filmech Přijela k nám pouť (1973), Housata (1979), nebo v seriálu My z konce světa (1975).

Později začala hodně pít a alkohol se stal jejím nejbližším společníkem. Čtyřikrát nastoupila do protialkoholní léčebny, ale nakonec přibyla ještě závislost na tvrdých drogách. Ze závislostí se postupně dostala, a sem tam dostane i nějakou další hereckou příležitost, byť dřívější herecké slávy zatím nedosáhla.

Příležitosti jí dává mimo jiné režisér Tomáš Magnusek, jež ji před sedmi lety obsadil do seriálu Stopy života. A teď si Kornová zahraje v jeho novém mysteriózním seriálu Sedmá brána.

Kornová podle slov Magnuska hraje stále znamenitě a na natáčení vždy přišla dokonale připravená. V Sedmé bráně ztvární roli zmatené bezdomovkyně. Natáčení bohužel přerušila pandemie koronaviru.

„Jediná z hereček, která stihla odtočit, byla Yvetta Kornová,“ řekl Super.cz Tomáš Magnusek. „Začalo se natáčet v lednu, a v březnu, den před filmováním s nejstarší žijící českou aktivní herečkou Zdeňkou Procházkovou (94), bylo stopnuto z důvodu nouzového stavu,“ dodal režisér.

V sedmidílném seriálu, který se už opět natáčí, si kromě Kornové zahrají také Martin Dejdar, Alice Bendová, Robert Jašków, Aleš Procházka a samotný režisér Magnusek.

Reklama

Další články

Načítám