Hlavní obsah
Článek

Její nejznámější rolí je Peggy Bundová v sitkomu z 80. a 90. let Ženatý se závazky, herečka Katey Sagal (66) ale ani v dalších letech neusnula na vavřínech a svou filmografii zdárně rozšiřuje.

Na kontě má na dvě desítky filmů, ale úspěchy slaví hlavně díky seriálům. Za roli v Zákonu gangu v roce 2011 získala Zlatý glóbus, zahrála si také v seriálech Mistr popravčí, Shameless nebo Smrt nás spojí. A objevila se také v hitu Netflixu Dead to Me, ve kterém hlavní roli hraje Christina Applegate, její seriálová dcera z Ženatý se závazky.

O vlastní dceru Sagal v průběhu natáčení sitkomu přišla. Herečka v roce 1991 otěhotněla, její jiný stav byl dokonce zohledněn ve scénáři, v 7. měsíci těhotenství však porodila mrtvé dítě. O ztrátě se rozepsala ve své autobiografii Grace Notes: My Recollections. Mimo jiné uvedla, že trpěla představou, zda k tragédii nemohla přispět. „Bylo to velmi náročné,“ svěřila.

Později se Sagal dočkala tří potomků. S muzikantem Jackem Whitem má dceru Sarah a syna Jacksona a se scenáristou Kurtem Sutterem pak dceru Esme, kterou manželům porodila náhradní matka.

Reklama

Další články

Načítám