Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Uznávaný český kardiochirurg Jan Pirk si zavzpomínal na dobu, kdy si jako student přivydělával komparzem. Přednosta kardiocentra pražského IKEMu přijal nabídku zahrát si v Ordinaci v růžové zahradě. Bude jedním z VIP hostů, které televize do seriálu oslovila.

„Nabídku v účinkování v Ordinaci jsem velice zvažoval. Rozhodující, proč jsem ji přijal, bylo to, že Petr Štěpánek dokázal přesvědčit moji ženu, která byla nejprve razantně proti, aby s tím souhlasila,“ uvedl profesor Pirk.

Nešlo přitom o jeho první účinkování před kamerou.

„Jako student vysoké školy jsem si vydělával peníze účinkováním v komparzu. Mělo to tu výhodu, že jsme na konci natáčecího dne dostali tuším 29 Kč a mohli jsme jít večer na pivo. Já jsem filmování využíval většinou k tomu, abych se mohl v klidu učit. Takže jsem si v šatně vždy zalezl někam dozadu, a když vybírali lidi, kteří mají jít na plac, snažil jsem se, aby na mne nepadla volba a mohl jsem v klidu studovat,“ vzpomínal.

„Z filmů, jejichž filmování jsem se tak zúčastnil, to byly například Rozmarné léto režiséra Jiřího Menzela, a ještě si vzpomínám na film Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky,“ doplnil Jan Pirk, jenž se v ději objeví koncem října.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám