Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Filmová adaptace knižního hitu Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel se přesně na Štědrý den dostane do kin. Autor se také zhostil samotné režie a do hlavních rolí čtyř kamarádů, kteří řeší svůj nedokonalý život obsadil Martina Pechláta, Davida Švehlíka, Hynka Čermáka a Martina Hofmanna (46).

První záběry ukazují, že ve filmu o vtipné scény nebude nouze. Na začátku příběhu si parta kamarádů ve středním věku přiznává, že nežije tak, jak si představovali. Svou krizi se rozhodnou vyřešit provokativní hrou s téměř nesplnitelnými úkoly.

Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdový chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není s*áč...

„Film bude o kamarádství. A taky o tom, jak těžké je někdy nepodvádět. Nejenom třeba svou ženu nebo nejbližšího přítele, ale i sám sebe. Láká mě filmové vyprávění o odvaze udělat něco debilního, co nám připomene, že můžeme bezstarostně žít, i když máme všichni hypotéky a na krku festival problémů,“ přibližuje svůj snímek Patrik Hartl. „Jsem přesvědčený, že film je lepší než knížka. Na reakce diváků se těším jak malej kluk.“

K filmové podobě napsal Patrik Hartl i scénář a připravil oproti románu několik změn. Milovníky knihy tak čeká i pár překvapení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám