Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je dvojnásobnou maminkou. Proto se Petře Hřebíčkové (44) hraje v novém filmu s názvem Matky možná o něco snadněji. „Není zase tak úplně třeba, aby herečka měla děti, když hraje maminku. Já jsem hrála maminku v době, kdy jsem je ještě neměla. Je ale pravda, že jsem měla větší děti. Teď se mi ta zkušenost vyplatila, jelikož mého syna hraje malý Matyášek a já už jsem věděla, jak ho zabavit.“

I Hřebíčková poznala úskalí natáčení s dětmi, ale při této zkušenosti si nezoufá. „Hrát s dětmi je těžké, protože nechápou, že je to práce a chtějí se zabavit. Na druhou stranu jsou dokonale autentické,“ říká Petra.

Herečka vychovává s kolegou Matějem Dadákem čtyřletého Šimona a dvouletého Mikuláše. Neuvažovala o tom, že by syny využila na tomto natáčení? „Produkce se mě na to ptala, ale s přítelem jsme se rozhodli, že jim tohle nechceme dělat. Víme, co to obnáší, a není to vůbec legrace. Častokrát se potřebuji soustředit na svou roli. Nastaly situace, kdy jsem své filmové dítě odložila a ono tam bylo se svou maminkou. Mohla jsem hrát jiný obraz a nebyla nervózní, že moje dítě je někde s chůvou,“ vysvětluje herečka.

Hřebíčková patří mezi nejobsazovanější herečky u nás. Práci s mateřstvím se jí daří dobře kloubit i díky tomu, že má v hlídání výpomoc. „Matěj je skvělý táta. Máme taky skvělou chůvu, která pomáhá, když hlídá jen Matěj,“ říká s úsměvem Petra Hřebíčková.

Premiéra filmu Matky se chystá po rozvolnění restrikcí kvůli pandemii koronaviru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám