Hlavní obsah
Článek

Se Sports Illustrated spolupracovala dnes šestapadesátiletá Kathy Jacobs už loni v červenci, když si ji značka vybrala pro přehlídku v plavkách. A po roce se objevila rovnou na stránkách slavného plavkového vydání. Vypadá fantasticky.

Snímky Kathy Jacobs vznikly v Karibiku

Jacobs je jednou z šestice úspěšných žen, které vzešly z projektu hledajícího nové tváře #SISwimSearch. Štěstí se rozhodla zkusit před více než rokem, když sekla s uklízením v baru a rozeslala své fotky. Na úspěch nemusela čekat dlouho.

„Jsem velmi vděčná, že mi dali šanci. Dvě věci, které na sobě nemůžete změnit, jsou věk a výška,“ míní šestapadesátiletá žena, jež měří pouhých 160 centimetrů.

Na SI si Jacobs cení toho, že tvůrci dávají prostor všem typům krásy včetně zralých žen. „Mnoho z nás se poté, co dosáhne padesátky, cítí hrozně. Proto doufám, že ženy, které se bojí plnit si své sny, se podívají na mě a řeknou si: Hej, když ona může v 56 letech dělat tohle, já taky, nehledě na to, kolik mi je,“ věří.

Zatím nejstarší modelkou, která se v plavkovém vydání objevila, je Christie Brinkley, která fotila ve svých 63 letech. A stejně jako Jacobs doufala, že tím dodá zralým ženám sebevědomí. „U nás se lidé hodně bojí stárnutí, a tak vás rádi škatulkují. A ženy se cítí velmi limitované věkem. Říkala jsem si, že když tohle udělám, může to ženám změnit pohled na stárnutí a odstranit jejich strachy,“ odůvodnila focení v plavkách.

Reklama

Další články

Načítám